Sport-Weerbaarheid

SPORTWEERBAARHEID  MU-CHIN.


Al vele jaren verzorgd Mu-Chin sportlessen welke een duidelijk doel hebben afhankelijk van de groep. Vanuit 40 jaar onderwijs -en sportervaring zijn er verschillende programma’s toepasbaar. Met name jonge mensen hebben behoefte om in hun ontwikkeling o.a. te ontdekken wie, wat, wanneer, waar en hoe om te gaan met elkaar.

Het is algemeen bekend dat sport/bewegen een belangrijke bedrage levert aan de ontwikkeling van de diverse deelnemers. 

In het Sportweerbaarheid programma worden lessen aangeboden die sport/bewegen en budo discipline met elkaar verweven. 


Kortom: motorisch handelen en coaching op gedrag. 


Bewegen is gezond en daagt uit tot interactie. Het hebben van succes ervaringen motiveert en geeft zelfvertrouwen. “De deelnemer ‘groeit’ waardoor hij de volgende keer met meer vertrouwen, en een verhoogde kans op succes, actie onderneemt”


De lessen staan onder begeleiding van Henk en Conny Gerhards die ervaring in het onderwijs hebben gebundeld met budo-sport, Martial Arts NOC&NSF.


Onderwerpen die in een aan te bieden programma aanbod kunnen komen:


Zelfvertrouwen

Respect

Samenwerken

Conditie

Kracht

Doorzettingsvermogen

Houding en Uitstraling

Souplesse

Observeren

Normen en Waarden

Coördinatie

Opletten/Leren

Omgangsvormen

Ademhaling


Onderwerpen kunnen afhankelijk zijn van de leeftijd, grootte en samenstelling van de groep en wat er op dat moment wenselijk is om te behandelen. Doel is uiteraard een beter functioneren van de deelnemer apart als wel de groep op zich. Overleg met de vakdocent over voortgang en voelbaar resultaat zal regelmatig passeren. Lessen kunnen ook een ondersteuning zijn van de in de organisatie aanwezige begeleiding en/of zorgteam.