Sensei Richard 1e Dan
Breken zw band examen
Breken 2e kyu examen
Behaalde 1e Dan 2013
Met zoon Remy en dochter Zoe juni 2012
Strandtraining 2013

 

Sensei Richard van Westenbrugge 1e Dan

 

 

 

 

Mijn naam is Richard van Westenbrugge

 

Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen.

Op dit moment volg ik een studie tot proces operator, maar mijn dagelijks werk is incasso medewerker bij een woning bouwvereniging in Delft.

 

Op mijn 14de (na het zien van een Jean Claude van Damme film) ben ik begonnen met kyokushin karate.

Ik trainde toen bij een andere sportschool in Spijkenisse.

Op mijn 19de vond ik andere dingen belangrijker als trainen en ben toen gestopt. Een beslissing waar ik later wel spijt van heb gehad.

 

In 2003 een paar maanden na de geboorte van mijn dochter, kwam ik op straat mijn buurman Piet Groen tegen die mij overhaalde om eens te komen kijken bij karateschool mu-chin olv Henk Gerhards.

Zo gezegd zo gedaan, vanaf dat moment had het karate virus mij weer te pakken.

 

Ik begon bij Sensei Henk weer met mijn witte band, en bouwde gestaag verder zowel aan mijn gezin als aan de ontwikkeling van mijn karate. Ik kreeg hierbij veel steun van mijn vrouw en mijn buurman Piet.

 

Op het moment dat mijn dochter en later ook mijn zoon mochten gaan trainen bij, inmiddels Shihan Henk, kreeg karate een nieuwe dimensie voor mij. Heerlijk om op deze manier met mijn kinderen te sporten en bezig te zijn.

Ook mijn vrouw traint inmiddels bij Mu-Chin en samen hebben we veel plezier in deze sport en de mensen die wij leerden kennen. Het wachten is nu nog op onze jongste zoon, die eigenlijk nog te klein is maar zo af en toe al mee mag doen.

 

Het hoogtepunt in mijn karatebestaan is het behalen van mijn zwarte band in november 2013. Ik ben mijn Shihan Henk Gerhards en zijn vrouw Sensei Conny Drooger dankbaar voor deze kans. De vele dingen die zij mij geleerd hebben zal ik nooit vergeten en, onder hun leiding, weer overdragen aan de volgende generatie karateka's.

 

Karate heeft mij en mijn gezin veel goeds gebracht en ik hoop nog vele jaren deze sport te mogen beoefenen, samen met mijn gezin en vrienden.

 

Osu.

 

Richard