Sensei Laura 1e Dan

 

Sensei Laura van Deenen 1e Dan

 

Hallo,

 

Mijn naam is Laura van Deenen en ik woon in Spijkenisse. Op 19 oktober 2000 ben ik met karate begonnen,

ik was 9 jaar oud.

Naast dat ik trainde voor karate was ik ook met turnen bezig. Er is een tijd geweest dat ik vanuit mijn turn trainingen doorging naar karate training.

Uiteindelijk ben ik met turnen gestopt, omdat ik karate veel leuker vond!

 

De manier waarom er getraind wordt binnen Mu-Chin en hoe iedereen met elkaar omgaat heb ik altijd erg fijn gevonden. Er wordt serieus getraind, maar een grapje kan altijd gemaakt worden! Binnen de groep heerst er respect voor elkaar en probeert iedereen elkaar te helpen tijdens de trainingen. Door de jaren heen heb ik mensen leren kennen waar ik ook buiten de trainingen mee omga. Een voorbeeld hiervan is mijn vriend. Ook hij is jong begonnen bij Mu-Chin en nu wonen we samen.

 

Naast de wekelijkse trainingen heb ik ook vaak meegedaan aan zomer- of weekend kampen, wedstrijden, trainingsdagen, scheidsrechterscursus en strandtrainingen. Dit vond ik altijd erg leuk om te doen, omdat je tijdens deze momenten weer andere dingen leert en ik daardoor zeker gegroeid ben in de sport.

Voor de wedstrijden heb ik extra trainingen gevolgd, waardoor ik op de wedstrijden er helemaal voor kon gaan met goede resultaten!

 

Karate is niet een sport als alle andere sporten. Door de karate leer je respect te hebben voor elkaar een discipline te tonen. Ook mijn zelfvertrouwen is door karate erg gegroeid. Je leert een doel voor ogen te nemen en daar ook volledig voor te gaan.

 

Buiten karate om ging ik tot voor kort naar school. Ik heb sinds kort mijn HBO Diploma Pedagogiek behaald. Zelfvertrouwen, discipline en doorzettingsvermogen hebben hier zeker bij geholpen.

 

Na al die jaren van trainingen, kampen, wedstrijden en strandtrainingen kan ik met trots zeggen dat ik mijn zwart band behaald heb. Voor mij betekend dit echter nog niet het einde, ik kan nog zoveel leren en dat ben ik ook zeker van plan!

 

Osu!

 

 

 

 

 

Breken 2013
Laura 2004
Examen 2004